Ontdek

DE ROSA RACEFIETSEN

DE ROSA SK

Een unieke samenwerking tussen twee Italiaanse iconen

Designstudio Pininfarina en frameconstructeur De Rosa, die heeft geresulteerd in een high-end creatie van een Italiaans gestijld Aero-frameset volgens de laatste ontwikkelingen, met kennis van de traditionele framebouw.

Een race-machine voor degene waarbij snelheid hoog in het vaandel staat, de fanatieke Gran Fondo-rijder en Triatleet.

Frame is voorbereid voor zowel elektronisch als mechanisch schakelen.
Monocoque carbon frame in 8 standaard maten. Niet op maat te maken.

Voor de constructie van het frame wordt gebruik gemaakt van “Inner Mould Technology”.
Dankzij het gebruik van ultra-precision 3D printing en een speciale carbon resin kan het frame uiterst licht en stijf gemaakt worden op de juist daarvoor geschikte plaatsen.

Uitgevoerd met Direct Mount-remmen. Voor en achter gepositioneerd op traditionele plaats boven achterwiel.

De volledig geïntegreerde kabeldoorvoer maakt het frame geschikt voor afmontage met mechanische en elektronische EPS of DI2 groepsets.

 • EPS of DI2 groepsets
 • Direct mount remmen
 • Monocoque carbon frame
 • Geïntegreerde kabeldoorvoer

DE ROSA KING XS

De jongste telg uit De Rosa’s “Koninklijke Familie”

De naam “King” is een constante in de collectie sinds De Rosa in 2003 haar alleerste carbon frame creëerde.

De 7e generatie KING is specifiek ontwikkeld voor de veeleisende rijder die lange afstanden wil kunnen maken en prestaties wil kunnen leveren tijdens bijvoorbeeld Gran Fondo’s. Het frame combineert laag gewicht, grote reactiviteit en hoog comfort, wat zorgt voor uitstekende rijeigenschappen.

De King XS is uitgerust met een Direct Mount-rem onder de Bottom Bracket.
Groot voordeel van deze positionering is betere verdeling van de remkracht op het sterkste deel van het frame en de mogelijkheid om het “mannetje” op de staande achtervork weg te laten wat voor extra demping zorgt en het comfort ten goede komt. Bij de voorrem kan gekozen worden voor Direct Mount én traditionele montage.

Voor het 2017 seizoen is het King XS-design geactualiseerd met een design met blokken, welke volledig naar eigen wens gekleurd kunnen worden middels het Black Label-concept.

 • Direct mount remmen
 • Custom geometrie
 • Carbon frame

DE ROSA IDOL

Een frame om je vingers bij af te likken

De Idol is voor seizoen 2017 in een nieuw jasje gestoken. 
De karakteristieke vormgeving van de De Rosa Idol blijft gewaarborgd, maar de kleurstellingen hebben een upgrade gekregen voor het komende seizoen. 

Technisch gezien blijft het frame ongewijzigd ten opzichte van vorig seizoen. De gebogen vorm van het frame is niet enkel ontworpen voor de esthetiek, maar biedt ook extra comfort aan de achterzijde van het frame; oneffenheden in het wegdek worden niet direct naar boven door gegeven, maar worden als het ware door het hele frame heen geleid.

De mix van 2 verschillende carbonsoorten zorgt voor stijfheid en kracht op de plaatsen waar je het wil hebben en voor comfort op de plaatsen waar je het kunt gebruiken.

Naast de variant met traditionele remmen, zal de Idol in 2017 ook (op bestelling) leverbaar zijn in een DISC-variant. Dit technisch afwijkend frame is uitgerust met 12 mm Thru steekassen en een Flat Mount bevestiging.

 • 2 carbonsoorten gebruikt
 • Ge-update kleuren
 • Puur italiaans design

DE ROSA PLANET

De Rosa’s comfort aanbod

De Planet heeft een iets comfortabelere geometrie door gebruik te maken van een hogere balhoofdbuis in combinatie met een kortere bovenbuis. Daarbij wil De Rosa de sportieve rijeigenschappen, die in hun filosofie bij een racefiets passen, niet uit het oog verliezen.

De naam “Planet” werd in 2015 opnieuw geïntroduceerd in het gamma van De Rosa na afwezigheid van een aantal jaren.

Zowel technisch als qua design blijft het frame voor het nieuwe seizoen ongewijzigd. Aangepast aan alle hedendaagse technieken, wordt de carbon Planet geplaatst in het mid-level van De Rosa om een gunstiger prijs-/kwaliteitsverhouding te realiseren met alle karakteristieken van de high-end De Rosa frames.

Het monocoque carbon frame is verkrijgbaar in 4 kleurstellingen en in 5 licht slooping geometriën.
De Planet wordt gemaakt van uni-directional super high-modulus carbon.

 • Iets comfortabelere geometrie
 • Carbon frame
 • Monocoque
 • 4 kleurstellingen

DE ROSA NICK

Je eerste De Rosa, maar ZO VEEL MEER dan een instapmodel !

“Nick” is de bijnaam van de oudste kleinzoon van Ugo de Rosa, ondertussen de 3e generatie in het familiebedrijf. Hij wordt gezien als één van de jongste artisanale framebouwers in Italië.
Technisch leent het frame een groot aantal eigenschappen van zijn grotere broers, maar door het gebruikte materiaal, het daarbij horende iets hogere gewicht en een keuze voor “slechts” 5 framematen is de Nick een stuk bereikbaarder voor het grotere publiek.

Het monocoque carbon frame wordt in de Benelux aangeboden in 2 kleurstellingen en in 5 maten.

Bijzonder in dit niveau is dat de Nick ook als los frame wordt aangeboden waardoor je in samenspraak met de dealer jouw droomfiets naar eigen budget kunt samenstellen. Zelfs de optie om je huidige groepsdelen om te bouwen naar je nieuwe frame is hierbij mogelijk.

 • 2 kleurstellingen
 • Monocoque carbon frame

DE ROSA NUOVO CLASSICO

Nuovo classico… onvergetelijk!

De fascinatie van staal is ongewijzigd gebleven. Er zijn nog steeds veel mensen die dit materiaal en de NUOVO CLASSICO frames die met ambachtelijke kennis opgebouwd worden enorm waarderen. De frames worden al jaren met dezelfde technische expertise gebouwd door middel van micro-smeltlassen van de gewrichten, gevolgd door een afwerking met de hand. Dit alles met een obsessieve aandacht voor elk detail.

Dit frame vat de meest langdurige Italiaanse frame bouwtraditie van De Rosa samen en is de terechte vaandeldrager.

preload-1

Ontvang onze nieuwsbrief

Volg ons

Onze locatie

© 2017 PROUDLY MADE BY: FLORIS MARKETING. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN.

Start typing and press Enter to search