Speciaal voor de zakelijke markt

BELGISCHE MARKT

Een gezond en vitaal bedrijf, dat wilt u toch ook?

Fietsspecialist Axel denkt graag mee met de mobiliteitsvraagstukken van uw bedrijf. Met onze fiscaal aantrekkelijke fietsplannen op basis van lease of koop helpen we uw organisatie verder. Onze missie is om uw personeel op een fiscaal aantrekkelijke manier te laten genieten van een nieuwe fiets of e-bike! In samenwerking met Cyclis en O2bike kunnen we een custom fietsplan opmaken op basis van de wensen van uw organisatie. Middels een uniek leaseplan is een grote initiële investering niet nodig. Het volledige onderhoud van het fietspark van uw bedrijf met haal en brengservice is ingesloten in ieder leaseplan. Op deze manier kunnen wij uw organisatie volledig ontzorgen.

gezond-
flag-round-250

NEDERLANDSE MARKT

Werkkostenregeling

Binnen de Werkkostenregeling bestaat er de mogelijkheid voor de werkgever om een renteloze lening te verstrekken aan de werkgever voor aanschaf van een fiets.
Wat houd de werkkostenregeling in?

Sinds 1 januari 2015 is de Werkkostenregeling verplicht voor alle werkgevers. Door de werkkostenregeling kan de werkgever maximaal 1,2% van het totale fiscale loon – de zgn. vrije ruimte – besteden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen. Door de invoering van de werkkostenregeling verdwijnen voor een groot aantal vergoedingen en verstrekkingen de fiscale regels, het fietsplan is daar één van. Maar binnen de Werkkostenregeling bestaat er ook de mogelijkheid voor de werkgever om een renteloze lening te verstrekken aan de werkgever voor aanschaf van een fiets. In plaats van het fietsplan kan de werkgever zonder verdere beperkingen een fiets vergoeden of verstrekken aan zijn werknemers. Dit moet wel gebeuren binnen het budget van 1,2%. Er worden geen nadere eisen gesteld aan de fiets. Het mag dus ook een elektrische fiets of elektrische scooter zijn. De werkgever kan zelf bepalen hoe vaak hij een fiets beschikbaar wilt stellen, de hoogte van de aanschafprijs, type fiets en de aard van het gebruik. Het aantal dagen dat je met de fiets naar het werk reist is niet van belang binnen de werkkostenregeling. De aanschaf van de fiets moet wel aantoonbaar zijn. Als de werkgever een kilometervergoeding betaalt, kan de lening hiermee terugbetaald worden

Als een werkgever boven de 1,2% uitkomt, moet over het meerdere een naheffing van 80% worden afgedragen. Dit betekent dat werkgevers die gebruik gaan maken van de Werkkostenregeling bij moeten gaan houden hoeveel er verstrekt en vergoed wordt, omdat ze de grens van 1,2% van de loonsom in de gaten moeten houden. Ook zal daarbij nagedacht moeten worden over de toekenning van de beschikbare ruimte aan het personeel. Maken ze daar een totaal bedrag van of gaan ze de beschikbare ruimte per individuele werknemer berekenen?

Waar kan ik meer informatie vinden over de werkkostenregeling?
Op www.werkkostenregeling.net en www.werkkostenregeling.info vindt u meer informatie.

zakenman_op_fiets

Voorbeeld uit de praktijk

” Als preventieadviseur is het belangrijk om het goede voorbeeld te geven met betrekking tot gezondheidspromotie. Met de schitterende hulp van mijn werkgever en team Cyclis heb ik ongeveer een jaar en half geleden de stap gezet om mijn bedrijfswagen te laten staan en mijn woon/werk verkeer bijna uitsluitend met de fiets te doen. Tot op heden heb ik er geen spijt van en begrijp ik niet dat niet iedere werkgever deze mogelijkheid geeft aan zijn werknemers. De formule is gratis voor de werkgever en medewerkers kunnen nooit aan deze voorwaarden zelf een fiets kopen. Dank je voor het duwtje in de rug!” – Filip Kinoo, Idewe

Meer informatie

preload-1

Ontvang onze nieuwsbrief

Volg ons

Onze locatie

© PROUDLY MADE BY: FLORIS MARKETING. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN.

Start typing and press Enter to search